Werken met vrijwilligers

Een nieuwe methodiek

Laten we duidelijk zijn, samenwerken is niet makkelijk. Er zijn zoveel theorieën over samenwerken. Zoveel wijze mannen en vrouwen die ons leren over hoe het beter kan, effectiever kan, meer winst kan opleveren. Zoveel trainingen die je kunt volgen. Leren samenwerken is booming bussiness.

Samenwerken is lastig, complex en (deels) onvoorspelbaar. Zoveel invalshoeken die ons kunnen helpen, maar of veel te weinig rekening houden met de complexiteit van de werkelijkheid. Of wel rekening houden met de complexiteit maar daardoor zelf toch ook lastig en ingewikkeld zijn.

Tijd voor een benadering die werkt. Die de complexiteit van de werkelijkheid niet tekort doet, maar toch simpel, eenvoudig en begrijpbaar is. Een benadering die duidelijkheid biedt over wat je kunt doen, concrete handvatten biedt. Niet theoretisch maar pragmatisch.

Tijd voor een methodiek die je helpt een nieuwe samenwerking aan te gaan en tegelijk toepasbaar is om bestaande samenwerkingen goed te houden of zelfs te verbeteren. Iets eenvoudigs en duidelijks dat op meerdere niveaus toepasbaar is.

Die methodiek bestaat al. Ik roep wel steeds dat ik een boek schrijf en een model heb, maar heb ik jullie al wel eens goed uitgelegd wat het boek oplevert? Het is namelijk een methodiek om samenwerkingen op te zetten of te verbeteren. En dat toegespitst op de vrijwilligerssector.

En jij kan je die methodiek eigen maken! Wil je weten hoe? Volg me dan, via mijn nieuwsbrief, mijn blogs, mijn websites (Werken met Vrijwilligers, De Nieuwe Vrijwilliger en Simpel en Duidelijk), of door af en toe koffie met me te drinken. Want ik deel graag mijn voortschrijdend inzicht met je.

Newsletter

Geplaatst in Leidinggeven, Problemen met vrijwilligers en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *