Vrijwilligers centraal

Vrijwilligers centraal

Met minder moeite meer mensen binden

 

Vrijwilligers vinden is niet zo moeilijk. Met een goede wervingsstrategie haal je ze zo binnen. Zorgen dat ze blijven, dat is een veel grotere uitdaging. Dit bereik je alleen door de belangen van vrijwilligers centraal te stellen. Hoe? Door op een meer bedrijfsmatige en vooral meer duurzame manier met hen samen te werken. Die aanpak werkt, ook om lastige doelgroepen te vinden én te binden.

Hoe een dergelijke aanpak tot stand komt en welke onderwerpen daarbij een rol spelen, komt in dit boek aan de orde. Naast inzicht geeft het ook praktische handvatten voor het werken met vrijwilligers. Deze zijn gebaseerd op hun ervaringen en vooral: hun frustratie. Door in kaart te brengen wat wel en wat niet werkt, wordt duidelijk wat vrijwilligers nodig hebben. Zoals een omgeving waarin zij zich thuis voelen, met plezier werken en anderen stimuleren mee te doen.

Vrijwilligers Centraal richt zich op vrijwilligerscoördinatoren en iedereen die zich bezighoudt met vrijwillige inzet binnen een organisatie, van managers tot begeleiders en van de werving tot het afscheid.

Verplichte kost voor iedereen die met vrijwilligers werkt

  • Eindelijk is er een boek over samenwerken met vrijwilligers
  • Speciaal geschreven voor iedereen die verantwoordelijk is voor het inzetten van vrijwilligers
  • Vol herkenbare verhalen vanuit de praktijk
  • En nieuwe inzichten waar je wat aan hebt
  • Met praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan
  • Vol inspiratie om je eigen werk leuker te maken
  • Een boek dat lekker leest
  • Van een schrijver die snapt hoe lastig de praktijk van het werk kan zijn
  • Gebaseerd op ervaringen van vrijwilligers
  • Lekker in het Nederlands geschreven

 

In haar boek bepleit Cindy dat deze kracht van mensen eisen stelt aan organisaties en hun inrichting. Organisaties moeten zich realiseren dat zij dankbaar mogen zijn dat zij de vruchten mogen plukken van deze inzet. Dit vraagt om faciliteren, goede zorg voor het individu, dankbaarheid, erkenning, de vrijwilliger in de lead zetten. Het is immers de vrijwilliger die kan bepalen wanneer hij of zij de organisatie instapt en uitstapt. Haar methode biedt handvatten om samen te werken vanuit dit gedachtengoed.

Dit vinden anderen van het boek

"Super geschreven!"

"Het boek leest vlot weg en is gemakkelijk toegankelijk. Ik denk dat je de basis van samenwerken met vrijwilligers heel duidelijk hebt verwoord."

"Voor mij heel herkenbaar. Goed boek, waar je heel veel mee kan en waar je heel veel informatie uit kan halen."

"Leuk om je boek te lezen! Denk dat het erg waardevol is voor iedereen die met vrijwilligers werkt."

"Met heel veel plezier heb ik je boek doorgelezen. Wat een stappen heb je gezet en wat een mooie vorm heeft het zo gekregen!!"

"Leuk, luchtig en heel veel informatie!"