Innovatie

Persoon met verrekijker en symbool van een idee. Innovatie van vrijwilligerswerk

Innovatie van vrijwilligerswerk

Innovatie van vrijwilligerswerk is nodig om als organisatie aantrekkelijk te zijn en te blijven voor vrijwilligers. Er is immers een krapte op de 'vrijwilligersmarkt' en een toenemende vraag naar vrijwilligers. Met zoveel keuze wil je toch dat mensen juist jouw organisatie kiezen als dé plek waar zij zich vrijwillig willen inzetten. De plek die bij hen past, waar hun impact het grootst is en waar zij met plezier naar toe gaan en anderen over vertellen.

Wij kunnen jouw organisatie helpen door het transitieproces te begeleiden van een traditionele manier waarop met vrijwilligers wordt gewerkt naar een toekomstbestendige manier van werken. Iets wat in deze snel veranderende wereld ontzettend belangrijk is.

Dit doen wij bij jou in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat we samen werken aan een oplossing. Daarom betrekken we degene die lokaal verantwoordelijk is voor het begeleiden van vrijwilligers én de vrijwilligers zelf altijd bij de oplossing. Zo bouwen we samen aan een betere toekomst. Organisaties kunnen bij ons kiezen uit een traject van 6 maanden of 1 jaar.

De innovatie van vrijwilligerswerk kan alleen plaatsvinden, als de ruimte er is om te verkennen en te experimenteren. Als er vertrouwen is in het proces maar vooral ook in de mensen. Als er een wederzijdse klik is. Daarom maken we graag eerst kennis met je en vertellen we je in dit gesprek meteen meer over de mogelijkheden. Dit gesprek biedt ook ruimte voor jou om je vragen te stellen. Wil je onderzoeken of we een match zijn? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.